Новини

Писмо до г-н Румен Радев

ДО

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ПИСМО ЗА ПОДКРЕПА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, българската политическа система е в дълбока криза – криза за политическо  представителство,  на  легитимните  политически и управленски  действия, криза  на  доверието, криза  на избирателната система. Обществото е отчуждено  и обезверено от своята политическа класа. Това доведе до слаба икономика, ниски доходи, огромни разделения и неравенства, слаба  държава. Необходимо  е  страната ни  да  си  постави   цели,  да  намери политическо  съгласие по тях,  а обществото  да  се  мобилизира за осъществяването им. България е член на Европейския съюз и НАТО.  Това  членство предполага ясна ценностна ориентация и принципи. Не бива да допуснем да се отклоним от тези ценности и принципи. Но същевременно свободата, демокрацията, справедливостта, човешките права и достойнството не са даденост, наложена от някого. Те трябва  да се отстояват и развиват ежедневно от българските политици и обществото.

Ние социалдемократите и всички трезво мислещи хора заедно с Вас можем:

– да  върнем  политиката на  тези, на които принадлежи  –  на българските граждани;

– да възвърнем вярата, че заедно можем повече;

– да изпитаме отново силата на думите, с  които общуваме и тяхното истинско значение;

– да спечелим  отново доверието на обществото в политическото  представителство, в държавността, държавните и общински институции.

На България  повече  от всякога е необходимо държавническо мислене и лидерство, които да дадат перспективата за развитието на страната,  да  гарантират  политическата,   икономическата, законова стабилност и социално развитие.

С действията си през изминалите четири години и половина, Вие показахте, че сте единствения стожер държавността в България.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Във връзка със заявеното от Вас намерение да се кандидатирате за втори президентски мандат ние членовете и симпатизантите на ПП“Обединена социалдемокрация“, както преди 5 години застанахме зад Вас и Ви подкрепихме, така и сега заявяваме пълната си подкрепа за последователана Ви политика за защита на държавността, свободата и справедливостта и Ви подкрепяме за втори президентски мандат.

С уважение,

  ЙОРДАН ГЕРГОВ

  Председател на ПП „Обединена социалдемокрация“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *